Финансови експерти, специалисти в областта на капиталовите пазари, инвеститори, банкери и икономисти са само част от лекторите, които на 7 ноември ще представят своите анализи и оценки във водещи и актуални за България и света теми в сектора на финансите. Investor Finance Forum ще се проведе в Интер Експо център, зала Витоша и ще започне точно в 10:30 часа, с официално откриване на председателя на Комисията за финансов надзор– Бойко Атанасов, финансовия директор на Investor Media Group – Георги Бисерински и главния редактор на икономическия сайт Investor.bg – Десислава Попова.

Най-голямото събитие на финансовата и инвестиционна общност в региона ще даде трибуна на експертите в шест панела по следните теми: макроикономика, капиталови пазари и инвестиции, ESG, инвестиционни дружества, финтех и активни инвестиции.

Камен Колчев - председател на Съвета на директорите на ЕЛАНА Финансов Холдинг, Мирослав Маринов - изпълнителен директор на ПОК „Доверие“, Илия Караниколов - председател на УС и изпълнителен директор на Българска банка за развитие, Асен Стойчев - директор "Частно банкиране", Fibank и Лъчезар Богданов - главен икономист в Институт за пазарна икономика, са лекторите-експерти в първи панел на тема „Макроикономика“. Модератор на дискусията ще бъде главният редактор на бизнес телевизията Bloomberg TV Bulgaria – Ивайло Лаков.

Втори панел на тема „Капиталови пазари и инвестиции“ ще бъде представен в две  отделни дискусии. Какви са добрите практики за емитиране и търговия на държавните облигации за индивидуални инвеститори ще очертаят Адреан Танасе - изпълнителен директор на Букурещска фондова борса, Ивана Гаджич - изпълнителен директор на Загребска фондова борса и Иван Стериев - изпълнителен директор на Македонска фондова борса. Във втората дискусия, на сцената на Investor Finance Forum, главният изпълнителен директор на Shelly Group – Димитър Димитров, основателят и управител на Смарт Органик АД - Яни Драгов и заместник-председателят на Комисия за финансов надзов, ръководещ управление „Надзор на инвестиционната дейност“ - Мария Филипова, ще коментират кои са новите перспективи пред компаниите на БФБ. Модератор на двете експертни дискусии ще бъде доц. д-р Маню Моравенов - член на Съвета на директорите и изпълнителен директор на Българска фондова борса.

На фокус в бизнес конференцията на 7 ноември ще бъдат и политиките, които стоят в основата на устойчивото инвестиране и устойчивото развитие на съвременните компании. В трети панел на тема „ESG” своите съждения за финансовата рамка за бизнеса и социалния аспект на ESG ще посочат Весела Гладникова - директор „Управление на устойчиви политики и ESG“ в Fibank, Ксавие Марсенак - съосновател и Главен изпълнителен директор, Nasekomo и Деян Николов - старши мениджър "Стратегия и транзакции" в EY Bulgaria. Модератор на разговора ще бъде доц. Марина Стефанова - заместник декан „Устойчиво развитие, подкрепа и ангажиране“ в Стопански факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски".

Инвестиционните дружества и каква е класацията на инвестиционните фондове у нас ще представят Ивайло Пенев - изпълнителен директор и ръководител отдел "Управление на активи" на ЕЛАНА Фонд Мениджмънт, Спасимир Маджаров - Регионален мениджър, Amundi, Дончо Донев - началник управление „Капиталови пазари“ в Пощенска банка и Николай Ялъмов - прокурист на УД „Капман Асет Мениджмънт“ АД. Експертите ще имат възможността да обсъдят структурата, значението и развитието на инвестиционните фондове в България, а модератор на дискусията ще бъде Вероника Денизова - водещ в Bloomberg TV Bulgaria.

Изкуствен интелект, киберсигурност, инвестиции, регулации и open banking ще бъдат на анализирани и обсъдени в пети панел на тема „Финтех“. Галя Димитрова -  управляващ партньор и съосновател на IRIS Solutions, Цветомир Досков - изпълнителен директор на Sirma BC, Иво Боянов - изпълнителен директор на Rabbit Solutions и Иван Хаджов – директор бизнес развитие Mastercard, са лекторите, които ще очертаят основните важни акценти по темата. Георги Пенев - директор на Българска Финтех Асоциация (БФА), ще бъде модератор на дискусията.

Финалът на утвърдената конференция на финансовата и инвестиционна общност - Investor Finance Forum, ще насочи вниманието на аудиторията и към активните инвестиции. Участниците специалисти в шести панел ще бъдат Бисер Манолов - председател на борда на директорите на RYVYL(EU), инвеститора и предприемач -Любомир Леков и Стойчо Недев - съосновател и технически директор, Давид Холдинг АД. Павел Бандилов – изпълнителен директор на БПД Индустриален фонд за недвижими имоти АДСИЦ, ще бъде модератор на финалната дискусия.

Повече информация за Investor Finance Forum, както и бланката с регистрация за присъствие ще откриете ТУК.

Генерални партньори на Investor Finance Forum са АРТЕКС и Fibank.

Основни партньори са MFG, Amundi, ЕЛАНА Финансов Холдинг, Българска Фондова Борса, Българска банка за развитие, Shelly Group, Sirma, Капман Асет Мениджмънт АД, Concord Asset Management и Select Asset Management.

Събитието се организира с подкрепата на Пенсионно-осигурителна компания "Доверие" АД, EY Bulgaria, ЗЛАТЕН ЛЕВ КАПИТАЛ ЕАД, Компас Инвест АД, ЦКБ Асетс Мениджмънт ЕАД, MK Brokers, Devin Изворна, Винарна Ловико Сухиндол, J Point +, LATE CAFÉ & ROASTERY и Рила Кетъринг.

Институционални партньори са Българската стартъп асоциация (BESCO), Асоциация на индустриалния капитал в България, Българска финтех асоциация, Френско-българската търговска и индустриална камара, Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) и Betahaus Sofia.

Медийни партньори са Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, BGLOBAL и Банкеръ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase