Снимка: БГНЕС
fallback

В Управителния съвет на БНБ има хора, които гласно или негласно "саботират или не са били убедени в еврозоната", но това не е гуверньорът Димитър Радев, заяви бившият финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов пред БНТ.

"Ако има критика, която мога да отправя към него, е че той допусна в БНБ да се налагат асиметрично подобни гласове. Не тропна по масата в подходящия момент, а допусна определени членове на УС да прокарват и то не с лицето си, тези тези. С Димитър Радев свършихме 90% от работата по влизането в чакалнята на еврозоната и да го упрекват, че не е бил за еврото е исторически грешно. Радвам се, че Радев ще получи подкрепа, защото той първо е твърдо за еврото и второ, е човекът, който с опита и контактите си може да движи по-бързо процеса от колкото някой друг", посочи  Горанов.

Според него, когато България е на този етап от присъединяването към еврозоната, не е удачно да се сменят ключови участници в този процес.

"Проблемът с еврото е симптоматичен от гледна точка на действията на Асен Василев, защото тръгнахме преди Хърватия по пътя към еврозоната, финишираме след тях. Кабинетът "Петков" можеше да придвижи доста неща. Като изключим настрани фискалните аспекти и ограничения за влизане в еврозоната, можем да подозираме, че или е имало колебание от страна на президента Румен Радев, или ПП тепърва припознават влизането в еврозоната като приоритет и то след като инфлацията е много далеч от това, което трябва да бъде, фискалните показатели са на ръба. Усилията ще бъдат по-сложни, тоест ние вече гоним дивото, изпуснахме питомното", изтъкна той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Инж+

преди 9 месеца

ГЕРБ управлява 12 г. и провали последните 5 НС. Тъй че няма как да се оправдават!!!

31

warnings about

преди 9 месеца

OKOLO 15 000 000 000 EURO in CROATIA are PHLASH !!!Само 15 000 000 000 фалшиви евра са засечени от сателити в Хърватия..Полицейската мафия следи през нагло престъпни дигитално холограмни оръжия всяка банкнота и всяка цигарена кутия/пакет.всеки автомобили и всеки с лични документи. тежко трайно увреждани са милиарди ежесекундно..Експерти да направят диагнози на поразени от опасни бои ползвани за производство на евра вкл фашиви.. да се огледат Борисов и други ..

30

До 29

преди 9 месеца

Абе пундьо, като не искаш втори Хитлер, защо не скандира, когато зеления фашист беше тук?

fallback