Снимка: БГНЕС
fallback

Руската рубла пада в днешната предиобедна търговия, продължавайки хода си надолу от миналата седмица, под натиска на търсенето на чужда валута и продажбите на руски активи от чужденци, предаде "Ройтерс".

Към 10:30 ч. местно време рублата падаше с 0,59 на сто спрямо долара до 81,59 рубли, с 0,22 на сто спрямо еврото до 89,10 рубли и с 0,34 на сто спрямо юана до 11,85 рубли.

Oще по темата
Според директора за инвестициите в "АЛОР брокер" Алексай Антонов, обаче, макар и рублата да продължава да изглежда слаба и движението ѝ да зависи от търсенето на чужда валута, тя си остава "свръхпродаваема".

В подкрепа на думите му е движението на акциите на борсата в Москва, предаде БТА.

Деноминираният в долари индекс RTS днес се покачва с 0,34 на сто до 978,05 пункта, а базираният на рубли MOEX добавя 0,94 на сто до 2523,34 пункта.

Петролът сорт Брент, глобалният стандарт за руския петрол, поскъпва минимално днес с 0,01 на сто до 85,13 долара за барел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Анонимен

преди 1 година

Да им затварят границата и да им спират доларите. И контрабандата ще спре, ако няма долари населението.

63

Анонимен

преди 1 година

"санкциите намали ефект"... ...А....хаха??!!!.Ммм, как да нямат, бумеранга така прасна колонизаторите по тила, че още им си вие свят..

62

До 66

преди 1 година

За да може после шейховете да губят пари за обменни такси, като си купуват долари, за да си купят Ролекси. Как не ви увряха руските картуни, че резервна валута не се сменя като се съберат пет токмака и решат. Важно е в коя валута вярват хората, защото зад всяка търговска сделка в крайна сметка стоят живи човеци, а тях не можеш ги подлъга с рубли.

fallback