Снимка БГНЕС
fallback

На „Капитан Андреево“ ще има държавна лаборатория. Върховният административен съд отмени окончателно определение на Комисията за защита на конкуренцията от 2 март 2023 г. С него антимонополният орган спря временно процедурата за възлагане на обществена поръчка за доставката на техническо оборудване за дейността на Централната лаборатория за химични запитвания и контрол.  

Процедурата бе блокирана по жалба на „Интерпред Еврологистик“ ЕООД.

ВАС обаче оставя без уважение като неоснователно искането на дружеството за налагане на временна мярка "спиране на процедурата".


Обществената поръчка е била открита на 18 януари 2023 г. с решение на директора на ЦЛХИК. Лабораторията е към Българската агенция по безопасност на храните и в нея се извършват и изследвания на пробите от ГКПП "Капитан Андреево".

Върховните магистрати приемат, че изложените от възложителя (ЦЛХИК) съображения пред КЗК, както и приложените доказателства обосновават превес на обществения интерес от продължаването на процедурата по възлагане на обществената поръчка. Антимонополната комисия е трябвало да съобрази, че отрицателните последици от всички интереси, които могат да бъдат увредени – включително интересите, свързани с отбраната и сигурността, превишават ползите от налагането на временната мярка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

А дано

преди 1 година

Ако успеят да изхвърлят висаджията *** Таки от капитан андреево шапки им свалям! Заради такива пумияри като този България е на това дередже! От днес клоунът му къро е за международно!! Скоро и Таки!!

4

анонимен келеш

преди 1 година

Къро затова им каза на Парапетите,че са нефелници:)Л):)

3

Анонимен

преди 1 година

Под държавна разбирай свързана с няколко подизпълнители, които ще са собственост на Кирил Петков.

fallback