Снимка: БГНЕС

Новият председател на Комисията за енергийно и водно регулиране Станислав Тодоров официално пое поста от предшественика си Иван Иванов.

Още по темата
Тодоров каза, че не очаква да има значително повишение на цените на тока за бита след отпадане на мораториума.

Той обаче отказа да влиза в детайли.

"Би било опасно да правя такава прогноза, без да съм се запознал с данните и да съм получил анализите. Това, което мога да кажа, двигател на искането за увеличаване на цените, а именно повишените разходи за високи технологични загуби на енергоразпределителните дружества, това вече е неутрализирано. В този смисъл моето очакване е да няма драматични промени в част "Повишаване на електроенергия за битовия потребител", посочи той.

Станислав Тодоров допълни, че решението за отпадане на мораториума върху цените на тока, парното и водата ще вземе парламента, а те биха могли да помогнат тяхното решение с анализи.

При предаването на поста Иван Иванов акцентира върху независимостта на Комисията при вземането на решенията за цените на тока, парното и водата.

Коментари Напиши коментар

14

ХМ

преди 4 месеца

Вижте какво прави румънското правителство. А нашето саво си приказва, но си получава големите заплати. Затова цените не го интересуват. Хайде отивайте си некадърници.

13

Аааа

преди 6 месеца

Аааа, вярваме ти, че няма да се вдигне цената, до сега каквото е казал Киро, няма лъжа. Ти ще си същият.

12

Най сетне

преди 6 месеца

Тоя плешивия *** се беше закотвил там като меча на крал Артур. Разгеле че го разкараха.