fallback

Производството на млечни продукти е поскъпнало с около и над 50%. Скок в цените освен при тока и природния газ, има и при млякото, използвано за суровина, както и при фуражите.

Цените на млечните продукти ще продължат да се повишават. Причината - рязкото поскъпване на стойността на енергията, коментира в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR председателят на Асоциацията на млекопреработвателите Димитър Зоров.

Към момента цените на продуките за крайните потребители са се повишили с около 15 на сто. При тази ситуация обаче бизнесът трудно би могъл да издържи, като вече се говори дори за фалити.

.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 2 години

Цената ще расте заради пр0стотията. Вместо всичко да се свърже от храната до компостиране на остатъците от нея се налива от пусто в празно. Метана от компоста се ползва за енергия и се затварят много цикли. В Англия млякото преди 2 години беше 1 паунд за 4 пинти, или 2,20лв/2,25л - т.е. 2 пъти по-евтино от сега в България.

17

пенсионер

преди 2 години

сериозно ?! не може да бъде ! радеФ, импексова и кирчу са на власт , чака ни светло бъдеще бе .

16

Анонимен

преди 2 години

Е как така всички вдигат цените ама ще фалират .Значи пазара не може да понесе тези цени ,нали така ха ха ха ..Ама всички бе ,всички до един на пазара на жилища строителите 20% ги нямат за нищо все едно са на борсата на акции ,таксита,производители,от фризьорката през аптеката и магазина за храни та чак до каквото се сетите ще вдигат -вдигайте НО има една уловка -няма такива заплати срещу вашите вдигания -следват ФАЛИТИ ГОСПОДА-Дано не вдигат и заплатите щото тогава влизаме в инфлационна спирала

fallback