fallback

Англичаните гледат стоически на проблема с недостига на бензин и няма социално напрежение, което би довело до искане на оставка на правителството. Напрежението идва от медиите. Те са агресивни и търсят отговорност от управляващите. Това разказа Филип Ляпов, управляващ съдружник на Зенит Одит ООД, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Той допълни, че не само има недостиг на шофьори, но тази липса се усеща и при медицинските сестри, докторите, учители и земеделски работници.

Относно кризата при шофьорите Ляпов обясни, че тя е повлияна не само от ковид кризата и Брекзит, но и заради нежеланието на младите да работят в сектора. Те не са заинтересовани и мотивирани, поради факта, че трябва да преминат трудно обучение, а заплащането е ниско. Средната възраст на шофьорите на товарни машини е 55г., което по думите на госта е обезпокоителна възраст.

"Няма недостиг на стоки, затова и бензиностанциите затварят. Социалните медии отразяват това ежеминутно и това кара шофьорите да искат да са сигурни, че ще имат бензин и обикалят бензиностанциите в околността", поясни той.

Повече по темата четете в Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 2 години

Защо не ги усещаме тези кризи ние, които живеем на Острова, а само в България ги усещат читателите? :)

8

Анонимен

преди 2 години

След като и Шотландия излезне, тогава вече ще искат оставката на правителството.

7

Анонимен

преди 2 години

Капитализмът фалира. За бога, братя, не купувайте..................Защо не вдигнат цените на бензина и стоките заради дефицита и увеличеното търсене? Защо има опашки, а не се вдига цената на бензина и сстоките до равновесната цена? Нали така учат западните университети и икономисти? Защо не спазват пазарната икономика и продължават с комунизма си? Опашки няма да има, ако вдигнат цената до изчезването на опашките. Запада живее в социализъм и комунизъм.

fallback