Снимка: БГНЕС
fallback

Заетостта в България да се увеличи до 78,2% от населението между 20 и 64 години, а безработицата да не надвишава 4%. Това са част от целите, заложени в Стратегията по заетостта на Република България за периода 2021 - 2030 г., която беше одобрена от правителството.

В документа се предвижда през следващото десетилетие работещите във възрастовата група 55-64 години да достигнат 70%, а младежите до 29 години, които нито учат, нито работят, да намалеят до 15% от населението на тази възраст.

Визията на стратегията е през 2030 г. заетостта в България да е на качествени и устойчиви работни места с достойно заплащане, здравословни и безопасни условия на труд и възможности за кариерно развитие.

В краткосрочен план, до 2024 г., целта е да се достигнат нивата на заетост на нива от 2019 г., в резултат от възстановяването на икономиката. Дългосрочните действия, до 2030 г., са свързани с ангажиментите на страната в областта на заетостта, произтичащи от изпълнението на Плана за действие на Европейския стълб.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 2 години

Внасяме 2 милиона афганистанци, в съзвучие с програмите на либерален ес и целите са постигнати.

48

Комсомолска Искра

преди 2 години

След ваксинациите може и да може ,да се постигне такъв процент работещо население

47

Милен Илиев Минков

преди 2 години

МВР, не- е- само- един- човек .....

fallback