Снимка: БГНЕС
fallback

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България изразяват искреното си възмущение срещу стартиралите проверки за наличието на  "планове за антитероризъм“ от страна на ДАНС.

Не стига, че сме притиснати до ъгъла и едвам оцеляваме, а сега ни гонят и за антитерористични планове, които, видите ли, ние сами трябвало да съставим, се казва в позиция на БАЗ и СЗБ, разпространена до медиите.

"Нито сме терористи, макар че вече започваме да имаме съмнение дали не ни считат за такива, нито антитерористи. Откъде накъде заведенията трябва да съставят план за борба с тероризма, с каква компетенция да го направят, че и да бъдат проверявани дали има такъв, и дали го изпълняват?

Считаме това за пълно безумие и нарушение на гражданските ни права. Държавата трябва да се опитва да помага на малкия и среден бизнес, а не да го мачка със странна нормативна уредба, която му вменява дори задължения да се бори с тероризма.

Не е ок и ние не сме съгласни с тази недомислица, която за съжаление не е единственият пример за приети безумни и ненужни нормативни актове, затрудняващи, а в някои случаи дори и спиращи работния процес в обектите. Очакваме от отговорните институции да се самосезират и да потърсят диалог с представителите на бранша, за да можем да поправим заедно нередностите!

Подкрепяме борбата с тероризма, но не смятаме, че трябва да ни се вменяват задължения да бъдем водещи в нея. А случаят не е частен и не става въпрос само за заведенията. Множество фирми и структури са принудени да съставят "план за борба с тероризма", след което подлежат на проверки дали имат такъв.

Не ни/ви се вярва, но е факт", става ясно от написаното.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

Секс Терорист

преди 2 години

Тероризмът е като сексът: някои таковат с гандоми и гепат я трипер, я СПИН. Други, като мен и братчеда, караме на голо, одъртяхме и нивгъш не са ни прокапвали керемидите. Та така и с имунизациите. Живейте си живота и квото ни е писано. Напълниха населението с отровни препарати, нихнатa... Не им стига ковид-тероризма, но и реален тероризъм турнаха в тюрлю гювеча. Да се пържат в Ада дано!

95

Да попитам само

преди 2 години

Като имаше план за борба с пандемии с какво помогна за Ковид-19?Борисов като обяви,че дюнерджийниците ни пазят от терористични актове,как гръмна на Сарафово бомба?Логиката му беше,че им давал да работят и те за да не ги затворел щели да докладват.План?Какъв план?Това да не е евакуация при пожар или земетресение?!Какъв план ще предпази едно заведение,ако вътре влезне някой самоубиец с колан взрив,извика:''Аллах акбар'' и се гръмне????!!!!Защо ДАНС вменяват задълженията си на ресторантьорите?!

94

Анти Терорист

преди 2 години

Какви терористи ви гонят. По-напред се справете с ГЕРБ, ИТН, ДПС, БСП и другите айдуци. Пред тях тероризмът и терористите приличат на деца от детската градина. То затъ ква ли полза от ДАНС, от полиция и от разузнаване, в което са натъпкани верните во крове генерал-пенции и подобни иб.рикчии, подковани в съветски морал и демагогия.

fallback