fallback

Себестойността на хляба е много динамична към момента. Това коментира в предаването "Директно" на Bulgaria ON AIR председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева.

В браншовата организация получават сигнали за производители, които преустановяват дейност. Причината - резкият скок в производствените цени.

По думите на Кукушева цената на енергията за производство на хляб е скочила със 100%. При транспортните разходи увеличението е между 30 и 40 на сто.

Според нея криза с хляба у нас няма и няма опасност от такава.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 2 години

Най-вече заради печатането на пари.

22

ЕК

преди 2 години

Защо дава пари за продукция която да се изнася а у нас да се внася ниско качествена суровина а на всичкото отгоре да се продава на висока цена че и да се плаши с по високи цени уж заради консумативите. Защо толкова поскъпна олиото. Да не би да е имало градушки, наводнения или не дай си боже война. Но най вероятно има негласно споразумение за това. Новия кабинет да провери дали не е въпрос на корупция или да.

21

олиото

преди 2 години

Поскъпва заради картел, но предишното правителство не реагира а новото не може още да се ориентира, а зърнопроизводителите вземат пари от Евро съюза. Редно ли е тогава получената реколта с относително добро качество да се изнася а у нас да се внася ниско качествена че и да вдигат и те цени уж че им виновни консумативите.

fallback