Снимка: БГНЕС
fallback

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва извънредни проверки на обектите за производство и продажба на сладолед от 14 юни, съобщиха от агенцията.

Предприятията за производство ще бъдат проверявани до 30 юни, а до 30 септември ще се проверяват търговските обекти като колички, щандове на открито и подвижни обекти за продажба на сладолед без предварително опаковане.
В производствените предприятия инспекторите ще проверяват суровините и материалите, използвани за направата на сладолед, както и етикетирането на готовия продукт. Ще бъдат вземани проби за лабораторни изследвания.

В обектите за продажба ще се инспектират хигиенните условия за продажба на сладолед и спазване на условията за съхранението му. Ще се проверява и дали търговците предоставят на потребителите задължителните данни за наличие на вещества или продукти, които могат да станат причина за проява на алергии.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 2 години

Те сладоледите са на Али бегащия.Нали я пъпче той тая дето измисли рецептите на Рафи.Само дето всичките са с незаконен ток и от както онзи павилион с незаконния си ток уби едно момче им го спряха тока.Затова няма сладоледи.

16

Анонимен

преди 2 години

А на турските дюнерджииници кога? на всеки ъгъл някакво мизерно място, а хигиентата вътре е направо потресаваща.

15

Анонимен

преди 2 години

До 12Пазарът ще изхвърли всеки тарикат,който предлага менте.Вече не сме в 90-теПовтаряй си го това докато ядеш сирене от палмово масло и пиеш прясно мляко направено от вода и сухо мляко.

fallback