Снимка: БГНЕС
fallback
Китайските власти наложиха рекордна глоба от 2 милиарда и 78 милиона долара на гиганта в сферата на електронната търговия "Алибаба", предаде БНР. 
 
Причината е злоупотреба с монополно положение на пазара, съобщиха информационните агенции. 
 
Китайското управление за регулиране на пазара обяви, че разследване е установило, че "Алибаба" злоупотребява с доминиращото си положение и ограничава конкуренцията в онлайн търговията. 
 
От ръководството на най-голямата в света платформа за търговия в интернет, заявиха, че приемат санкцията като справедлива и няма да я оспорват в съда. Те добавиха още, че ще бъдат очертани планове за привеждане на дейността в съответствие с изискванията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Mao

преди 3 години

Това е начин да се финансира легално Китайската комунистическа партия! Другото е ала бала, аа да не ги обвинят като Huawei, че са спонсори събиращи данни за военните.ЕС и САЩ трябва да забранят на Алибаба да продават в Европа и Америка.

14

Калеко Алеко

преди 3 години

А у нас всички услуги са монополно , но не може да им кажем копче ,защото законите и администрацията ги защитават.Изводът Комунистически Китай е много по-демократичен , от "проспериращата" българска демокрация

13

Анонимен

преди 3 години

Китай е империята на злооотооо!

fallback