Снимка: Pixabay
За втори пореден ден на търговия се отчита поевтиняване на биткойна, като той отстъпва от рекордните нива, достигнати в неделя, съобщава БНР. Инвеститорите започват да изглеждат притеснени от прекалено бурното поскъпване на водещата криптовалута от началото на годината. В момента част от тях предпочитат да продават, за да реализират печалби от дългите си позиции.
 
В началото на днешната европейска търговия биткойнът поевтинява с близо 12% към $48 300. Докато през уикенда най-популярната дигитална валута поскъпна до нов исторически връх около $58 300, според данни на CoinDesk.
 
От понеделник насам биткойнът поевтиня с повече от 16% от рекордния си неделен връх, но въпреки това все още се търгува с около 75% над нивата си от началото на 2021 г.
Още по темата
 
Предполага се, че зад този ценови спад стои ликвидацията на дълги позиции в биткойни за около 1,5 млрд. долара на криптоборсата Binance, което накара и някои дребни инвеститори да започнат да продават.
 
Американския финансов министър Джанет Йълн направи коментари, които също допринасят за дълбоката низходяща корекция на водещата криптовалута.
 
Джанет Йелен заяви, че биткойнът е изключително неефективен при осъществяване на трансакции и е силно спекулативен актив. Тя също така отбеляза необходимостта от по-затегната регулация при търговията на криптовалути.
 
 
 

Коментари Напиши коментар

67

Анонимен

преди 1 седмица

Споко бе, ceляндуpи превъзбудени, отново мина 50к$! Карайте си на голата заплата и обелете един креНвирш "Леки"...

66

Анонимен

преди 1 седмица

Нека ФЕД и ЕЦБ продължат с печатането, пък ще видим къде ще е върхът.

65

Мечтател

преди 1 седмица

Аз ако бях на мястото на колегата биткойнер-милионер,нямаше да кибича в 0пърдяната си панелка и да пиша в треторазрядни сайтове а щях да си живея живота мързеливо лежейки под някоя палма на слънчев райски остров с красиво гадже до мене и да си го галя цял ден по бажака)))