Журналистът и водещ на сутрешния блок "Бизнес старт" и автор на предаването за недвижими имоти "ИмоТиТе" по Bloomberg TV Bulgaria Христо Николов бе избран да модерира престижната международна конференция "България – новата топ ниършоринг дестинация". Събитието се организира от Българска агенция за инвестиции и петнадесет двустранни търговски и индустриални камари, под патронажа на Министерство на икономиката, и се проведе в онлайн формат.

По време на конференцията бяха представени последните данни и тенденции относно това доколко е атрактивна страната ни за потенциални инвеститори, както и как се е отразила пандемията върху постъпващите инвестиции в страната.

Експертният форум, който журналистът на Bloomberg TV Bulgaria модерира, се откри от министъра на икономиката Лъчезар Борисов.

"България постига високо ниво на нови инвестиции, както чуждестранни, така и вътрешни, въпреки международната криза през последната година. Продължаваме да регистрираме постоянно нарастващ интерес от страна на потенциални инвеститори, като само за изминалата година сме сертифицирали по ЗНИ проекти за над 1 млрд. лв.", заяви той.

Участие в Конференцията взеха още зам.-министърът на икономиката Стамен Янев, изпълнителният директор на БАИ Десислава Трифонова, службите по търговско- икономическите въпроси към МИ, както и представители на бизнеса от Двустранните търговски и индустриални камари.

Христо Николов от Bloomberg TV Bulgaria е един от най-утвърдените икономически журналисти в България. От години той и екипът на бизнес телевизията следят отблизо тенденциите в инвестиционния сектор както у нас, така и в чужбина, а темата за начина, по който COVID-19 се отрази на глобалния бизнес, има водещо място в програмата на телевизията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase