Снимка: БГНЕС
fallback
Десетки нови милиардери, стоящи зад ваксините за COVID-19, са се появили в пандемията, съобщава сп. "Форбс", цитирано от БГНЕС.
 
Изданието публикува списък с 50 души, сред които изпълнителни директори на фармацевтични компании и инвеститори в този сектор, чието богатство е нараснало значително покрай кризата от коронавирус и през 2020 г. те са станали милиардери.
 
Става дума за предприятия, занимаващи се с "разработването на ваксини, лекарства и медицинско оборудване".
 
Сред тях са учените зад двете най-успешни и признати ваксини срещу коронавирус - на американската компания "Пфайзер" и германската "Бионтех" и другата - на американската "Модерна", пише "Форбс".
 
Според изданието състоянието на главния изпълнителен директор и съосновател на "Бионтех", германецът от турски произход Угур Шахин, вече се оценява на 4,2 милиарда долара.
 
Французинът Стефан Бансел, който оглавява "Модерна", е забогатял с 4,1 милиарда долара.
 
Състоянието на американските инвеститори Тимъти Спрингер и Робърт Лангър, които през 2010 г. са вложили съответно 5 и 1,5 милиона долара в развитието на "Модерна" сега се оценява съответно на 2 и на 1,5 милиарда долара.
 
Списъкът на новите милиардери включва и редица ръководители на компании и инвеститори от Китай, Италия, Индия, Канада, Швейцария, Хонконг и Дания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 3 години

Е за това го пуснаха, за да напълнят гушите някои хора.

34

Анонимен

преди 3 години

Оф, оф, оф, Аман, Аман.

33

бай Онзи

преди 3 години

Та да си дойдем на думата -зад всичката дандания , истерия , плашене,ограничаване на правата ,преекспониране на данни и пр."падемия", стои патологичната лакомия за пари на някои мародери ,пардон - милиардери(което е същото)!Не си ти , когато си гладен ... за пари !

fallback