Секторът на търговията с компресиран природен газ е сред големите бенефициенти от коронакризата, тъй като метанът е най-екологичното и най-евтиното гориво към момента. Това заяви Любомир Ганев, бизнесмен, председател на Българска федерация по волейбол, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria, с водещ Христо Николов

Любомир Ганев коментира, че неговият бизнес е главно фокусиран в изработката на вместимости за зареждане на големи фабрики, административни и общински сгради, като при тях не се отчита спад на търсенето на газ.

"Дори да спадне търсенето, то ще се отрази в количеството газ, докато броят на клиентите ще продължи да се увеличава. Все повече потребители желаят да преминат на компресиран природен газ, защото е два пъти и половина по-евтино и е възможно най-екосъобразното", обясни той.

По думите на госта е изключително важно за всеки предприемач, освен да генерира приходи, бизнесът му да създава работа и той да уверен в това, с което се захваща.

"Дисциплината в спорта е основното, тъй като тя учи на непримиримост и увереност - дори и да си удариш главата в стената, ставаш и продължаваш напред", посочи той.

Любомир Ганев сподели, че неговата фирма за производство на платформи и полуремаркета за зареждане, както и батериите от бутилки, с които се захранва зала "Христо Ботев", е сред най-големите в Европейския съюз и цялата гама от продукти е изцяло българска изработка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase