Снимка: БГНЕС
fallback

Схема за подпомагане на затворените бизнеси предлагат работодателите преди въвеждането на локдаун.

Убедени сме, че ново затваряне на бизнеси не може повече да се прави без едновременно с това да се обявят мерки за подкрепа на компаниите и хората, посочват АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ.

Oще по темата
Според тях помощта може да бъде предоставена под формата на преки безвъзмездни средства, гаранции и заеми, при условие че общата номинална стойност на тези мерки не надхвърля общия праг от 3 милиона евро на предприятие.

Една такава подкрепа, препоръчана от ЕК и вече прилагана в редица европейски страни, може да бъде бързо осъществена и администрирана от Националната агенция по приходите, посочват фирмите.

Като помощ бизнесът предлага и отсрочване на данъци и/или социалноосигурителни вноски до средата на следващата година. Така в бизнеса да останат ликвидни средства, които да се използват за покриване на текущи разходи, запазване на заетост и стимулиране на потреблението, които в момента са основните негативни последици от кризата.

Спадът в оборота със съответната функционалност в портала на НАП може автоматично да се изчислява и да показва допустимата сума и срок за отсрочване на задълженията, смятат работодателите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 3 години

Бизнеса искат един голям мокар

33

Анонимен

преди 3 години

Бизнеса на старите соц олигарси замира.ЕС не ги иска и Борисов ще ги смачка.Това е.Време е за тия дето почнаха на чисто с фермите и заводчетата на село.Дачевци,Радевци са едно срамно минало от което в ЕС ние само можем да се отвращаваме и да го забравим.

32

Знаем ги

преди 3 години

По принцип има няколко вида бизнесмени: приятелски кръг, добре облечени, кредитни и др. паразитни...НО една голяма част са с по 5-10-20-50 работника които произвеждат, изнасят стоки и плащат чинно данъци!!! Те са изоставени на произвола... А от тях НАП събира приходите си...

fallback