Снимка: flickr
fallback

Имотният регистър в Агенцията по вписванията работи с намален състав заради голям брой заболели или карантинирани служители.

Към момента на работа присъстват по-малко от половината служители в София. Те са разпределени по всичките 5 направления, обслужващи Имотния регистър - приемане на документи на гише, обработка на архив, обработка на сделки, поща и информационен център.

Въпреки усилията, при силно намаления състав на служителите и нарастващият брой на сделки, днес се наложи изчакване на клиентите, което доведе до напрежение, съобщиха от ведомството.

Според статистиката, при средно 300 сделки, вписвани на ден, за последния работен ден – 06.11.2020, има реализирани 415. Въпреки това процесът по вписвания, отбелязвания и заличавания към днешна дата се случва ускорено, с 2 дни преди законово регламентирания 3-дневен срок.

Ситуацията в Службите по вписванията в страната е аналогична, като почти всеки ден се налага карантиниране на служители. Тече процес по динамична реорганизация и се командироват служители от близките по район служби от по-големите градове.

Агенция по вписванията предупреждава, че в идните дни, на база отчетената тенденция, е възможно да има забавяне при обслужването в офисите на Службите по вписванията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Нотариус

преди 3 години

Ми спрете алчните банки и нотариуси за няколко седмици!

4

Анонимен

преди 3 години

Там не се диша, поне така беше преди 2 години, толкова много народ, че нямаше кислород, какви мерки за какво говорим.

3

Анонимен

преди 3 години

Цените на имотите ше спаднат, защото спекулантите не могат да купуват и продават.

fallback