Снимка: БГНЕС
fallback

Средно по 8 000 лв. са получили 21 173 фирми по процедурата за "Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19" с бюджет 172 672 262,70 лв. Те ще получат грантове от 3000 до 10 000 лв. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката.

Поради огромния обществен интерес към процедурата, а също и с оглед на необходимостта за осигуряване на така необходимите средства за ликвидност на микро и малките предприятия, засегнати от COVID-19, условията за кандидатстване по процедурата ще бъдат променени.

Това ще позволи повторното изискване на документи от страна на кандидатите по процедурата за подкрепа на микро и малки предприятия. Ще бъде увеличен и бюджетът на процедурата от 173 млн. лева на 225 млн. лв. Допълнителните 52 млн. лева са осигурени по линия на антикризисните мерки, изпълнявани от икономическото министерство, в подкрепа на ликвидността на микро, малки и средни предприятия (МСП), пострадали от извънредната ситуация и от епидемията от СOVID-19.

Процедурата по повторно преразглеждане на проектните предложения, за които към момента е установено, че не отговарят на условията за кандидатстване по процедурата, ще стартира през месец октомври, а уведомления за отстраняване на нередовности ще се изпращат само чрез профила на кандидата в ИСУН 2020.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 3 години

И как това огрява обикновенният бьлгарин на които дьржавата не помогна с нищо - или него кучета го яли тои си е свикнал да е гладенВажно е за фирмаджиите да има да не обеднеят

10

Анонимен

преди 3 години

Така де...Герб са именно немски Франкенщайн.

9

Анонимен

преди 3 години

Хайде стига празни приказки. На висока позиция съм в българския клон на немска компания и ние получаваме помощ, в ИТ сектора сме.

fallback