Снимка: Pixabay
fallback
Жилищните пазари устояват на коронавируса относително добре до този момент. Забележително е, че ръстът на цените на жилищата дори се е ускорил през тази година, показва UBS Global Real Estate Bubble Index, пишат от Bloomberg TV Bulgaria.
 
В анализа се посочва още, че увеличаването на възможностите за работа от вкъщи, както и натискът върху доходите на домакинствата на фона на вече едва достъпните градски апартаменти, правят живота в предградията привлекателна алтернатива.
 
От финансовата компания UBS прогнозират, че като се вземат предвид тези фактори, вероятно ще бъдат се появят някои неблагоприятни дългосрочни ефекти върху търсенето на жилища в градовете.
 
Къде има най-голям риск от формирането на балони?
 
Можете да прочетете в статията ТУК
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 3 години

Мда, София си беше много хубава преди да се напълни с такива дето са свикнали да си хвърлят всичко по улицата, да си плащат данъци по селата и да сЕерат у София.

11

QRS

преди 3 години

Хората се бутат в София защото само там има нормална работа. Ако тая работа може да се върши от дома или друг град, София ще намалее на половина. Вече голяма част от ИТ бранша се изнесе в провинцията. София е една *** и най-отвратителната европейска столица - бил съм в почти всички европейски столици.

10

Христо Христов

преди 3 години

Догодина след изборите като вдигнат данъците, ще гледаме пазара на инвестиционните имоти...

fallback