Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

За периода януари-юни е отчетен спад от 18 % на сключените сделки за недвижими имоти у нас. Данните са на Националното сдружение ''Недвижими имоти''.

Цените на жилищата в страната намаляват за първи път от 2015 година, сочат изчисленията Националния статистически институт (НСИ) за второто тримесечие.

Спадът е с 1,1 на сто в сравнение с първото тримесечие на годината.

За периода 2015-2019 ръстът в цените на имотите е достигнал малко над 40 на сто, в момента обаче отчитаме спад с близо 1%.

В началото на кризата с коронавируса прогнозите бяха за свиване с 20 % за цените на жилищата до края на годината на годишна база.

Каква е картината на пазара в момента и сега ли е времето за закупуване на жилище? Разговор по темата с Добромир Ганев, председател на УС на Националното сдужение ''Недвижими имоти'' в предаването ''Директно'' по Bulgaria ON AIR.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Микс

преди 3 години

Хубавите имоти няма да ги намалят в цената. Даже остатъците и старите имоти се продават на завишени цени. София е отделна история с много спекулативни цени. По нея не трябва да се прави преценка за цялата страна. Добавете към всичко това "габровския менталитет" на покупвачите и продавачите.... Правете си извод сами. Ние сме "източноевропейският пазара на Багдад."

23

Не спад а срив

преди 3 години

Не спад а срив ще има в цените !!!! Кризата от 2008- 2009г. ще се повтори !!! До две три години ценине ще се сринат !!!!

22

Анонимен

преди 3 години

Ама нали до преди няколко седмици ни казваха, че цените са стабилни и вървят на пред

fallback