Снимка: Pixabay
fallback

Големите ни тревоги са свързани с малките предприятия, притесняваме се и изобщо как ще посрещнем зимата, може да се наложи да има съкращения в сектора. Това заяви Жана Величкова, изпълнителен директор Асоциация на производителите на безалкохолни напитки в България, в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

"И ние търпим сериозни щети заради ограничителните мерки. А и с намаляване на доходите на населението се ограничава и потреблението“, допълни тя.

По думите на Жана Величкова през април средният спад в сектора на безалкохолните напитки е бил с до 25% по отношение на обема най-вече заради затворените хотели и ресторанти.

"Не сме прибягвали до повишения на цените. Поддържаме достъпни цени благодарение на оптимизация на производство“, каза още тя.

"През миналата година беше отчетен 5.6% ръст на пазара на минерална вода, но тази година се надяваме поне спадът да е по-малък. Това обаче ще зависи от връщането на нормалността", каза още Величкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Щерю

преди 3 години

Вода, химикали, оцветители и вредни подсладители.- Какво качествено нещо предлагате на населението та да очаквате печалби?

34

1

преди 3 години

Само *** произвеждат и искат да не фалират.

33

Анонимен

преди 3 години

Пари за вода и боя не! Да си фалирват. И аз минах по тоя път.

fallback