Лятото е сезон, в който много от нас правят разходки сред природата и преходи из планината. Сред прохладата на дърветата, освен малини, се намират и уникално вкусните и полезни горски ягоди. По-дребни и ароматни от обикновените, те пълнят шепата ни и ни карат да търсим още и още.
Този сладък червен плод е пълен с витамини. Той съдържа витамини В, С и Е, фолиева киселина, както и минерали като калций, желязо, калий, фосфор, магнезий, натрий, цинк, манган и мед.
В 100 грама горски ягоди има 7,5 грама въглехидрати; 0,8 грама протеин; 0,4 грама мазнини, както и около 40 калории.
Горските ягоди имат противовъзпалителни свойства. Затова се берат за чай или се сушат. А сладкото от тях е изкушение за небцето. Именно за него е днешната ни рецепта.
Ето какви продукти са ви необходими:
– 500 г горски ягоди;
– 500 г желираща захар;
– 1 ч. л. лимонтузу.
Как да приготвите сладкото от горски ягоди четете в Tialoto.bg
Източник: Tialoto.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
3
Елия
преди 3 годиниДо анонимен: Това на снимката са точно горски ягоди, вижте размера на ягодите спрямо чашката. И като познавач на гъбите как точно берете сърнелки при положение че ядливи са сърнелите. Сърнелките са друг отровен вид!!!
2
Анонимен
преди 3 годиниТова на снимката не са горски ягоди. Горските ягоди са дребни и много сладки. Има ги в гората край жижа Еледжик. Там има и гъби Сърнелка и други диво растящи. Ако не познавате гъбите не ги берете защото имат отровни двойници.
1
Анонимен
преди 3 годиниДа бе,то в горите е пълно с горски ягоди.Тук там по някоя ягодка,която други преди вас са пропуснали,голямо сладко ще направите,няма що.