Снимка: Pixabay
Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия подпомага бизнеса в няколко насоки, включително за интернационализация и чрез Националния иновационен фонд. Това заяви д-р Бойко Таков, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.
 
"Предстои да стартираме ваучерна схема за информационни и комуникационни услуги. Ваучерите могат да бъдат използвани за създаването на сайтове, за дигитален маркетинг, включително за оптимизиране на процеси и осигуряване на кибер сигурност".
 
"Разговаряме с колегите от управляващия орган и за други механизми, които могат да минат през агенцията", допълни д-р Бойко Таков.
 
От думите му стана ясно, че бизнесът се нуждае и от обучения. 
 
"В тази посока мислим да направим по-широка програма за обучения".
 
Д-р Таков сподели, че от агенцията са изготвили анализ, който предстои да бъде официално представен в рамките на този месец. В анализа се разглеждат международните пазари и къде малките и средните предприятия имат потенциал да се разрастват. Търговските мисии ще бъдат съобразени с изводите от анализа. 
 
Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase