fallback
Националният туризъм вероятно ще се развие по-бързо от международния. Българските хотелиери ще трябва да насочат вниманието си върху българските туристи. Това коментира Катя Тодорова, управляващ партньор и маркетинг мениджър в Clientric Group, в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria
 
"С отпускането на мерките хората имат желание да пътуват, при наличие и на възможност. Дори за намаляване на стреса се препоръчва вид почивка и изключване от всичко", каза Тодорова.  
 
Тя смята, че местният туризъм ще се развие много по-бързо, защото все още има неяснота около пътуванията в чужбина. 
 
"В момент на шок много мениджъри орязаха разходите за маркетинг и продажби. Възстановяването обаче после става трудно. Но тези, които успяха да останат активни в комуникацията със своите клиенти, да покажат човешкото лице на своя бранд и как се справят с кризата, ще имат преднина", обясни маркетинг мениджърът. 
 
Тодорова представи данни, според които 84% от хората са заявили, че биха купили от бизнеси, които вече познават, а не от нови.  
 
"Тези хотели, които приютиха хора по време на кризата и т.н., ще стъпят по-добре на пазара. Те първи се свързват с нас за по-активен маркентиг", добави Тодорова. 
 
Тя смята, че дигиталният маркетинг в момента има ключова роля. 
 
Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Мунчо

преди 3 години

До хотелиери и "експерти"- "Гладна кокошка-просо сънува!"- народна мъдрост!

11

Анонимен

преди 3 години

При 9 милиона туристи по черноморието, ако трябва тая огромна леглова база да разчита на 1 милион или дори 2 милиона туристи от България, значи фалит. Българите няма как да напълнят хотелите, просто защото, няма достатъчно население в страната. Така, че лятото ще е пълен провал тази година. А по-вероятно е българите като *** да отидат на плаж в Гърция на чакъла и после да кажат, колко по-хубаво било там, въпреки, че там пясък няма а хотелите им 5 звезди се равнявват на 3 звезди у нас.

10

Анонимен

преди 3 години

Международния торизъм не ме интересува. Почивам само в Гърция.

fallback