Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Бизнесът все още не открива позитивите в мярката 60/40. Председателят на УС на съюз "Произведено в България" Кънчо Стойчев заяви, че в кризисната ситуация, най-важното е здравето, но икономиката също трябва да бъде спасена. Стойчев посочи пред Bulgaria ON AIR, че най-важното е минимално количество хора да загубят работата си.
Oще по темата


"Всички, които работят в ресторанти и хотели, са в риск. Те губят работата си не по своя воля. Техните приходи са блокирани, а възможността на работодателя да плаща заплатите им е никаква", обясни Кънчо Стойчев.

Според председателя на съюз "Произведено в България", около 700 000 работещи са заплашени от безработица. Стойчев заяви, че трайното решение на въпроса с безработицата е в навременната помощ.

"Приказките са много повече от делата. България е единствената страна, в която нито една мярка не е задействана все още. Къде е логиката да са затворени сградите и да се плаща данък "сгради"? Няма логика да се плаща и данък за реализирана сделка като сделки - няма", разясни Стойчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Така

преди 4 години

Значи, който е недоволен от 60 на 40 мярката просто си съкращава персонала и го пуска на борсата, така хората пак ще получават 60% от заплатата си, но за работодателя не е ясно като си възобнови бизнеса дали същите хора ще се върнат при него на работа или ще отидат при друг работодател.

44

SS

преди 4 години

След пандемията (и дано не съм прав)Очаквам,не само броят на безработните но и броят на бездомниците да се увеличи!Битовата престъпност да скочи в пъти.

43

Анонимен

преди 4 години

По медиите непрекъснато говорят за кредити, за кредитни линии и от сорта. Организацията на съвременната икономика не се базира на собствен ресурс, а на оборотен и кредитен. Всички виждаме, че фирми, обявили минимален собствен капитал, купуват огромни предприятия, щеше да стане и с ЧЕЗ. Министрите го знаят. Защо сега се правят на учудени, че предприятията нямат заделен резерв за бедствени ситуации? Нали досега все "по програми" се отпускаха пари, по направления. Ей така да имаш, не носи полза.

fallback