Снимка: Dnes.bg
fallback

Минималното обезщетение за безработица, което сега е 9 лева на ден, да се увеличи, иска КНСБ.

Oще по темата
От синдиката предлагат хората, които нямат право на обезщетения, да получават ваучери за храна в размер на поне 60% от минималната заплата.

Предложението на КНСБ към правителството е като допълнителни мерки за ограничаване на негативните ефекти от кризата с коронавируса, предаде БНР.

"Всички тези хора, които докажат, че са безработни и по някакъв начин нямат право да получат нито обезщетение, нито помощ за безработица, трябва поне да им гарантираме ваучери за храна", каза президентът на синдиката Пламен Димитров. Според него това е ключова мярка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

МНЕНИЕ

преди 4 години

Момента не е подходящ за Популизъм от КНСБ .КНСБ са луднали за да изпъкнат . Да подсетя КНСБ че в Република България има една Инситуция наречена НОИ . В НОИ има Статистика за Осигурителните ЛИЦА . Имаме Извънредно Положение , имаме НОИ .Моето Мнение и това на Закона - Работниците в НОИ , останали без работа , трябва да си получат Законните Обезщетения . Тези хора попаднали в Бурята Коронавирус и без вноски в НОИ , трябва да отидат в Социални Грижи .КНСБ поощрява Сивия и Черния Сектор .

13

Анонимен

преди 4 години

Човек на заплата до 3000 лева бруто, получава 77,598% от брутната заплата след като му удържат осигуровките и данъка върху дохода. От 610 лева бруто, получава 473,35 лева. 60% от 610 лева е 366 лева. Работил в чужбина, а идва в България да му плащане като безработен. Работил в сивия сектор, не плащал осигуровки и данъци, сега иска пари да получава от държавата. Е, не трябва да се дават пари на такива.

12

Анонимен

преди 4 години

до 5 Aвеее Ghost, това обезщетение от 9 лева ти го дават ако си бил минимум 3 години на договор, а не че ей така ти ги дават без да си работил преди това. Това да не ти е социални помощи, бе ! Правиш ли разлика между двете понятия?

fallback