Снимка: Pixabay
fallback

Наскоро UBS обяви Париж за най-недостъпния голям град в света. Стана ясно, че за квалифициран работник ще са необходими заплатите за 15 години, ако иска да си позволи 60-квадратен апартамент в центъра на френската столица, пишe Bloomberg TV Bulgaria.

За момента все още квадратния метър в Паржи е по-евтин в долари, отколкото в Сан Франциско, Лондон или Ню Йорк. Разликата обаче намалява все повече.

За последните 15 години цените на имотите в Париж са се удвоили. Средната цена на квадратен метър се е повишила с 19% от 2016 г. насам, според Century 21.

Тенденцията не обхваща само Париж. В Европа се намират едни от най-колоритните пазари на имоти в света, когато се говори за ръст на цените. Съвкупността от рекордно ниски лихви, стабилното икономическо представяне и въздействието от Brexit подтиква купувачите да се насочат към  континенталните градове.

Цените на имотите в Амстердам, Берлин и Дъблин са нараснали съответно с 39%, 38% и 22% от юни 2016 г. насам според Knight Frank. Като се има предвид, че заплатите в еврозоната са непроменени, увеличението изглежда още по-значително.

Цялата статия можете да прочетете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 4 години

Според НСИ средната заплата в София е около 1700 лева. Медианната брутна заплата е значително по-ниска според НСИ. През 2002 е била 85% от среднопретеглената, а през 2014 е била 69%. Няма данни за следващите години. От 1700 лева 69% са 1173 лева. Хайде обяснете какви са тези хиляди лева заплата при тези средни заплати според НСИ.

18

до 9

преди 4 години

Не се хаби. С всезнайковци от крайните квартали, които общуват само със себеподобни нискоквалифицирани няма какво да спориш. Едно ще кажа- в офиса имаме 6 чистачки. Всяка една взима по 800лв.. Явно коментиращият общува само с камериерки, бензинджии, чистачки и аз не знам с какви още, защото заплата 800лв. не знам кой взима. Долу са ви казали жокер- младежка заетост, 1220 бруто... И това е ама най-най-най-големият минимум- парите идват директно от ЕС.

17

до 13

преди 4 години

Най-нископлатеният ми приятел е младши учител (има и бизнес, говорим за заплата тук). Взима 1200лв.. В сайта на МОН можеш да се убедиш в това. Отделно за дрехи пари. Иска просто да работи с деца. Жена му работи през бюрото по труда за 2 минимални заплати, към днешен момент 2х610лв. колкото плащат ВСИЧКИ работещи с младежка заетост. Това прави 1220лв.. Не разбирам какви са тия празни приказки за заплати по 800лв.. Както долу са питали- дайте квалификация + име на фирма + позиция.

fallback