fallback

Преди няколко дни от Българската агенция по безопасност на храните обявиха, че са открили отклонения в състава на два вида сирене, което се продава на нашия пазар.

По време на проверката в София са били взети общо осем проби от млечни продукти.

В две от пробите, предлагани като краве сирене, са били установени 75% вода, обезмаслено сухо мляко и нито грам млечна мазнина.

Лабораторно доказаните стойности в пробите не отговарят на заложените в технологичната документация за производство на продуктите.

Въпреки съдържанието си въпросният продукт не е бил продаван като имитиращ млечен продукт, а като ''сирене''.

Опасни ли са тези продукти и за какво да следим, когато пазаруваме?

Отговорите дадоха д-р Райна Иванова от Българската агенция по безопасност на храните и Богомил Николов от Асоциация ''Активни потребители'' в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

витко ненов

преди 4 години

Аз ходя всяка събота на женски пазар в София.Там от 10 до 15ч. има фермерски пазар точно на центъра му.Можеш да дегустираш продуктите директмо идващи от мандри.Вино,мед,ядки и др.Можеш да посетиш стопанствата о/о София и да се убедиш как се прави истинска храна.Можеш и да отидеш до Сърбия за 10-15лв. и отдам да си купиш.Не ходете в веригите.От там само бира,сол,безалкохолно ,уиски и флумастри купувам

50

Иванпв

преди 4 години

Ментакът си има даржава,и това е нашият . Добре 4е има и други даржави.

49

anonim

преди 4 години

Кога най сетне ще се научите, като публикувате такива статии да КАЗВАТЕ кои са тези два вида сирене. Хората да знаят да не купуват тези полуфабрикати. Вярвайте, че не след дълго фирмичките ще се усетят че нещо правят нередно.

fallback