По време на проверката в София са били взети общо осем проби от млечни продукти.
В две от пробите, предлагани като краве сирене, са били установени 75% вода, обезмаслено сухо мляко и нито грам млечна мазнина.
Лабораторно доказаните стойности в пробите не отговарят на заложените в технологичната документация за производство на продуктите.
Въпреки съдържанието си въпросният продукт не е бил продаван като имитиращ млечен продукт, а като ''сирене''.
Опасни ли са тези продукти и за какво да следим, когато пазаруваме?
Отговорите дадоха д-р Райна Иванова от Българската агенция по безопасност на храните и Богомил Николов от Асоциация ''Активни потребители'' в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
51
витко ненов
преди 4 годиниАз ходя всяка събота на женски пазар в София.Там от 10 до 15ч. има фермерски пазар точно на центъра му.Можеш да дегустираш продуктите директмо идващи от мандри.Вино,мед,ядки и др.Можеш да посетиш стопанствата о/о София и да се убедиш как се прави истинска храна.Можеш и да отидеш до Сърбия за 10-15лв. и отдам да си купиш.Не ходете в веригите.От там само бира,сол,безалкохолно ,уиски и флумастри купувам
50
Иванпв
преди 4 годиниМентакът си има даржава,и това е нашият . Добре 4е има и други даржави.
49
anonim
преди 4 годиниКога най сетне ще се научите, като публикувате такива статии да КАЗВАТЕ кои са тези два вида сирене. Хората да знаят да не купуват тези полуфабрикати. Вярвайте, че не след дълго фирмичките ще се усетят че нещо правят нередно.