Снимка: БГНЕС
fallback

Главният производител и доставчик на iPhone устройствата на Apple Hon Hai Precision Industry (бел. р. по-известна под името Foxconn) ще започне съвместно дружество с автомобилната компания Fiat Chrysler, пише Bloomberg TV Bulgaria. Целта на новото партньорство е разработването и производството на електромобили в Китай.

50% от акциите на съвместното дружество ще принадлежат на Hon Hai и подразделенията й. Fiat Chrysler ще контролира останалата част от акциите. Това обявиха и двете компании в отделни официални изявления. Най- рано до края на първото тримесечие на тази година се очаква да се подпише формалното споразумение. Китайския пазар ще е основния фокус на новата компания. Очаква се излизането на външни пазари да се случи на по- късен етап, посочват от Fiat Chrysler в позицията си.

В петък с 2.7% покачиха стойността си акциите на Hon Hai по време на борсовата сесия в Тайпе. Това е най-високият ръст в рамките на търговията от средата на ноември.

Цялата статия можете да прочетете ТУК
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Лъжливо заглавие !

преди 4 години

Не Apple а Foxconn ще произвежда Ел. коли !Защо лъжете ?

10

Анонимен

преди 4 години

До Бате ГойкоРазбира се че Apple няма нищо общо с цялата тая работа. Освен че китайците от Фокскон са произвели и айфончето на Нийчето. Та затуй пърха.

9

Анонимен

преди 4 години

Само дето няма да е епъл. Не били компютри ми компоти.

fallback