Снимка: Pixabay
fallback

Началото на всяка нова година е добър момент да се помисли за инвестициите и да се преосмислят стратегиите, пише Bloomberg TV Bulgaria.

„Когато инвестират пари, потребителите трябва да се придържат към правилата на инвестиционния триъгълник, състоящ се от сигурност, възвръщаемост и ликвидност“, коментира Керстин Бекер-Айзелен от Потребителския център за консултации в Хамбург. В зависимост от желаната крайна цел, инвестиционната стратегия трябва да е различна. Тенденциите и икономическите колебания също имат влияние върху инвестиционното решение, пише в анализ направен за германското издание Die Zeit Мелани Кройл.

1. Сигурност

Сигурните инвестиции изискват дългосрочно планиране иначе трудно би се постигнала висока възвръщаемост, а това ще бъде от голяма важност за 2020 г.

"Също така през следващата година ще е трудно да печелите пари без риск", прогнозира Маркус Плонер, управляващ директор на компанията за управление на активи Spängler IQAM Invest в Залцбург, която работи във всички немскоговорящи области и скоро беше призната от списание Börsianer като най-иновативното дружество за управление на активи. Директорът на компанията сподели няколко факта:

Първо, инфлацията е 1-2%, така че съхраняването на стойност чрез спестявания намалява. А от януари и други банки в Германия вече са обявили, че планират да прехвърлят отрицателния лихвен процент от Европейската централна банка на своите клиенти. Спестителите като цяло ще продължат да реализират загуби през тази година.
 

Цялата статия можете да прочетете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Зелка

преди 4 години

В няколко нещица:1. Деца и семейна политика;2. Образование;3. Децентрализация на всичко: икономика, администрация, данъци и т.н.

3

НЯМА БЪЛГАРИ ЗА ЦЯР

преди 4 години

Блокирана е раждаемоста на българчета вкл в Сърбия /срби и Македония/македонци.В МАкедония на Българите им викат македонци..Другите малцинства имат други имена.

2

НЯМА ДЕЦА

преди 4 години

ЛИпсата на деца вкл на хората,кравите,прасетата,козите,магаретата,конете не дава възможност на природата да се справи с жестоко вредни оръжия принудително разпространявани срещу Земята и произвеждани под външен контрол от човешката индустрия..

fallback