Снимка: Pixabay
fallback

В класациите на световните международните финансови центрове обичайно челни места заемат Лондон, Ню Йорк и Хонконг. Трите града насърчават финансовата и физическа инфраструктура, както и наличието на подготвени кадри, необходими за осъществяване на трансграничен бизнес, като в същото време споделят отвореност към света и различните култури, пише The Wall Street Journal. Тези качества обаче имат все по-малко значение в свят, който се отдръпва от глобализацията.

Всички тези градове са магнит за чуждестранни служители, като делът на чужденци от населението им е далеч по-висок от този на местните жители. САЩ обаче увеличават бариерите пред имиграцията, което вероятно скоро ще се случи и във Великобритания, а съмненията относно независимостта на Хонконг от Китай отнемат от неговата привлекателност.

Междувременно в Лондон и Ню Йорк темпът на създаване на работни места се забавя, докато Хонконг вече изпадна в рецесия. В трите града цените на имотите се понижават под комбинирания натиск от високите разходи, икономическите трудности и политическата несигурност.

Още по темата четете на сайта на Bloomberg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 4 години

предпочитам евро и бачкам само с евро. долари и паунди си ги наблъскайте там дето не огрява слънцето

20

ПЕНКО

преди 4 години

но нали точно ню йорк и лондон финансираха "бунтярите" в хонг конг -за да спрат развитието му под китайсо владичество - но историческо !?!?!?!?

19

Анонимен

преди 4 години

До 15Никиу никога няма да си сложи парите в Москва. Само разни олигарси, дето са поръчали по 20 убийство го правят това...

fallback