Снимка: БТА, архив
fallback

Eлектроенергийните предприятия за готови за работа при есенно-зимни условия, показват първоначалните данни.

Ресорният министър Теменужка Петкова съобщи пред журналисти, че системата е стабилна и предприятията са в много добро състояние.

Осигурена и необходимата техническа готовност, предаде БТА. "Готови сме да посрещнем есенно-зимния сезон спокойни", каза Теменужка Петкова, преди да открие конференция на тема "Енергийна и градска киберсигурност, България 2019" във Военната академия.

Тя отбеляза, че Министерството на енергетиката извършва регулярни проверки за готовността на електроенергийните предприятия за работа при есенно-зимни условия.

Проверя се готовността на трите електроразпределителни дружества, както и на Електроенергийния системен оператор. В момента се извършва проверка на територията на ЧЕЗ в област Благоевград, уточни Теменужка Петкова.

Тя добави, че все още цялостната проверка на всички електроразпределителни дружества не е приключила, но първоначалните данни са оптимистични.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Хасан

преди 4 години

Тези, които са на ток искат на парно. Тези , които са на парно потриват доволно ръчички и се кефят. Говорим за нормални жилищни кооперации, населени със нормални хора. Неизвестно защо повечето пишещи храчат срещу Топлофикациите, а по добро и евтино няма измислено. Това, че има недобросъвестни по веригата не го прави калпаво. Ама като ви *** новите цени на тока ще ривете от тях.

10

Анонимен

преди 4 години

Да не би да идват избори и ГЕРБ пак започнаха с лъжливите обещания?

9

Анонимен

преди 4 години

Ресорния Министър казва правилно . Топло ще има. От Москва също казват няма да дигат цената - през зимата / лятото ще плащаме малко повечко/.Всички крадем, но накрая Топлофикация взима всичко. Но и това не е края. Идва Русия тя е дала много. И накрая прибира всичко. Така БАЛАНСА е изравнен. . Топлофикация приключва на загуба. .И всички сме " доволни" !??

fallback