Снимка: Pixabay
fallback

За разлика от акциите и облигациите, благородните метали не носят на инвеститорите доход само заради това, че ги притежават. Въпреки това са сред най-добре представящите се активи през третото тримесечие.

Причината е, че в свят на падащи лихви или дори отрицателни лихви, все повече инвеститори предпочитат златото и среброто пред вложенията в облигации, пише в свой анализ The Wall Street Journal, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.

Цената на среброто се е повишила с 15% през третото тримесечие, докато платината отчита ръст от 11%. Златото е поскъпнало с 6,3% за същия период и с около 17% от началото на годината. Така жълтият метал се насочва към най-доброто си представяне на годишна база от 2010 г. насам.

Нарасналият интерес към благородните метали е в резултат на повишаващото се напрежение в световната икономика и политика през третото тримесечие. Акциите, от своя страна, се възстановяват от турболетния месец август, докато доходността по облигациите, която се движи обратно на цените, се стабилизира след достигнатите рекордно ниски нива през последния месец.

Целият анализ четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

тоти

преди 4 години

Кой яде злато.......пържолата си е по добре ......

14

Анонимен

преди 4 години

До 13Не зад завоя а право пред тебе

13

Анонимен

преди 4 години

Шом тази новина е в този сайт, значи, че вече финансовата криза е зад завоя :)

fallback