fallback

Изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Стамен Янев заяви, че към настоящия момент България стои много добре на инвестиционната карта и се работи усилено по големи проекти в последните месеци.

Той допълни, че работата е доста интензивна, а към настоящия момент агенцията е сертифицирала приблизително 28 проекта, което означава 28 големи нови проекти за България с потенциал да разкрият приблизително 3000 нови работни места.

"Фокусът ни е в това да търсим инвеститори, които са в сферата на високите технологии. Да произвеждат продукти с висока добавена стойност - такива, които могат да се маркетират на глобалните пазари", посочи Стамен Янев пред Bulgaria ON AIR.

От думите му стана ясно, че е факт, че България в настоящия момент разполага с една от най-добрите данъчни политики в Европейския съюз и има много добра квалифицирана работна ръка, която същевременно може да бъде използвана при добри условия на труд.

"В Германия половината от възнаграждението отива за данъци. А в България изградената инфраструктура, свързана с високите технологии, дава възможност да работиш на глобалните пазари, но същевременно да получаваш едно добро заплащане", заключи изпълнителният директор на БАИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 4 години

Е как да има инвестиции в България при тези мизерни заплати? Хора има, но не и съгласни да работят срещу жълти стотинки.

10

Анонимен

преди 4 години

Вчера публикуваха какви са инвестициите в България и в ЕС. В ЕС средно по 158 евро на човек, в България 63 евро на човек.Корупцията при ГЕРБ спира инвестициите в България.

9

Анонимен

преди 4 години

Не е виновен ГЕРБ.В България просто няма работна ръка.Трябва да търсиш със свещ адекватни хора.

fallback