Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Вероятно следваща външна криза или неблагоприятно развитие на международната сцена няма да промени тенденцията за натиск върху разходите за труд или повишаване на възнагражденията у нас.

В отворената европейска икономика, с отворен достъп до пазара на труда във всички страни, ще продължи тенденцията за сближаване. Това каза Лъчезар Богданов от Института за пазарна икономика, в предаването „Светът е бизнес“ по Bloomberg TV Bulgaria, с водещ Ивайло Лаков.

Гостът коментира ревизираната нагоре прогноза на Българската народна банка за ръст на брутния вътрешен продукт на България през 2019 г. (от 3,6 на 3,7%).

Безспорно в момента в България действат няколко фактора, които предполагат краткосрочно по-висок от очаквания растеж – увеличение на вътрешните инвестиции, намаляване на безработицата, ръст на потреблението, посочи Богданов. Всичко това не е толкова успокоително с оглед на тенденциите извън страната и политическите сътресения в Европа от последните няколко дни, добави той.

Още по темата и целия разговор вижте на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 4 години

До 18Аз това го чакам от 5 години. Всичките пари са в злато и само чакам момента ;)

16

Анонимен

преди 4 години

Това е като последния ...За разлика от чуждите икономики, нашата е много назад и с или без криза, няма да усетиме никаква разлика

15

Санди

преди 4 години

Бъдещета финансова криза ще обезцени поне 3 пъти доходите и ще срине цените на имотите до дъното, както стана при предната криза през 2007-***. Тез, които сега са закупили имот, в следващите години ще изгубят поне половината от вложените в него пари. Повечето от тези теглили кредити няма да могат да ги погасят, като така ще има вълна от фалити на физически лица, както и на фирми от бизнеса.

fallback