fallback

Изтича срокът за подаване на заявления за участие в процедурата за избор на стратегически инвеститор по проекта АЕЦ "Белене". На този етап кандидатите са пет.

Oще по темата
"Много е важно да станат ясни условията и детайлите по тези предложения, тъй като парламентът прие решение, при което в конкурса да се участва без държавни или корпоративни гаранции, както и без дългосрочни договори за изкупуване на електроенергията на преференциални цени", коментира в студиото на "Денят ON AIR" председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.

По думите му обаче, ако България не направи промени в условията на процедурата, то на дневен ред ще изникне въпросът дали някой друг ще се съгласи да плаща вместо нас.

"Ние вече не искаме да плащаме добавки към цената под формата на задължения към обществото и други непазарно определяни такси. Не би следвало АЕЦ "Белене" да се превърне в една нова, само че американска, китайска, руска или корейска централа", отбеляза Велев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 4 години

Този банкянски туч,ако не беше подарил 2.5 милиарда на американците,а ги беше пренасочил за АЕЦа,до сега щяхме да я имаме. Разликата между самолетите и централата е голяма,за първите от тук насетне ще даваме,а от централата щяхме само да печелиме,ама този нашия целопитек не го разбра или гушна американски гущери!

29

Дъфка за балъци

преди 4 години

Тази тема с АЕЦа се спряга с години в точно определени моменти. Сега се завъртя шлагера,защото Боцко изка да си запълни хъба с газ. Мозъчето му макар и на бавни обороти достигна до извода,че без Русия газ няма. Боцан хвърли стръвта за медведи наречена АЕЦ. Само че когато Путин даваше цялата газ да минава през България,тоя шут конгрешалейшански му се присмя.ГРЕШКА Боко,Русия се оправи без нас,а ти ни управи отзад нас! Ще си платуш за това...

28

Анонимен

преди 4 години

Стоящият руски атомен реактор в Чернобил гръмна, летящият руски атомен реактор в Буревестник гръмна, сега е ред на плаващият руски реактор да гръмне. Въпреки всичко на българина никога няма да му дойде акъла и сам ще си сложи руската ядрена бомба под ***.

fallback