Снимка: БТА

Токът за бита поскъпва средно с 2.9% от днес, реши КЕВР. 

За топла вода ще плащаме средно с 3.53% повече, стана ясно от думите на шефа на регулатора Иван Иванов.

Той изтъкна, че утвърдените от комисията цени от 1 юли са по-ниски в сравнение с приетите в доклада от края на май.

Допреди месец се предвиждаше увеличението в цената на топлинната енергия да бъде 4,5%.

В София топлата вода ще е по-скъпа с 3,06% при предвидени преди месец 4,3%.

"Цената на "Топлофикация Разград", където увеличението беше най-голямо - 17,53% се актуализира на 8,59%, тоест наполовина. Цената на топлинната енергия на "Топлофикация Габрово" от 12,53% намалява на малко под 10%. При "Топлофикация Враца" намалението е близо два пъти - от 7,52% на 3,84%", каза още Иванов.

Потребителите в Пловдив  ще плащат със 7,4% повече, в Плевен - с 6,03%, в Бургас - със 7,36%, във Варна - с 1,90, във Велико Търново - с 6,62.

По-нисък е и ръстът в цените на тока.

От днес поскъпването за клиентите на ЧЕЗ е 2,9%, за EVN – 2,97%, за ЕНЕРГО-ПРО - 2.8%.

Причината за свиването на поскъпването e заради увеличените приходи във фонда "Сигурност на електроенергийната система". При топлоенергията пък е отчетено изменението на цената на природния газ, както и доклад на екоминистерството за закупването на емисии от топлофикациите.
 

 

Коментари Напиши коментар

80

стефанов

преди 2 седмици

Така е ...като няма държавност резултата е налице...Задайте си въпроса има нужда изобщо от тези ЕРП-та - НЕ НЯМА НУЖДА. Това са разбойнически структури и нищо повече...но защо не се изгонват ?
Ето ви и други парадокси - такса към обществото - пълна простотия . За кое общество става дума. Такса достъп до мрежата - едно прекрасно безумие. Достъп до плажа - до магазина ....до парка... До кога ще търпим това нещо ....Пази боже от разни измислени енергийни пиари и т.н.
Извод - това е ласкателство

79

АНОНИМЕН

преди 2 седмици

Е НЕ СЕ ЛИ ИЗЧЕРПА СПИСЪКА ИМ ОТ ПРИЧИНИ ЗА ПОСКЪПВАНЕ. НЕ СА ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ ЩОМ ДОБАВЯТ КЪМ ТОЗИ СПИСЪК ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРИЧИНИ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕТО. НАМИРИСВА НА РЕКЕТ ВЪРХУ ТЪРПЕНИЕТО НА БЪЛГАРИНА. АМИ ЩОМ СИ ТРАЕМ ЩЕ НИ ЯХАТ. НАЛИ СИ ОТДАДОХМЕ ВСИЧКО НА ЧУЖДИ КОМПАНИИ ТАКА ЩЕ Е. ДЪРЖАВАТА НЕ ЖЕЛАЕ ДА ИМА АНГАЖИМЕНТИ КЪМ ВЪЗЛОВИ НЕЩА КОИТО ДОНЯКЪДЕ ЗАСЯГАТ И НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ. ТОВА Е ОТ НОВОИЗЛЮПИЛИ СЕ МУТРИ ОТ ПРЕХОДА ДРУГО НЕ СЕ ОЧАКВА.

78

дърт

преди 2 седмици

Натиснали са ги, ама нагоре!