Снимка: pixabay
fallback

Екипи на Министерството на енергетиката и на Електроенергийният системен оператор стартират съвместни проверки на топлофикационните дружества в страната за ангажиментите им за поддържане на определени запаси от горива за зимния сезон. 

Обект на инспекциите относно спазването на Наредба 11 за резервите от горива ще бъдат ТЕЦ „Марица-изток 2“ ЕАД, ТЕЦ „Марица 3“ АД – Димитровград, ТЕЦ „КонтурГлобал Марица изток 1“ ЕООД, гр. Гълъбово, ТЕЦ „Брикел“ ЕАД, ТЕЦ „Бобов дол“ ЕАД, „Топлофикация-Русе“ ЕАД, „Топлофикация-Габрово“ ЕАД, „Топлофикация-Сливен“ ЕАД и „Топлофикация-Перник“ АД.

ЕСО ЕАД ще инспектира техническата изправност и поддържаните запаси на доставчиците с договори за осигуряване на разполагаемост за студен резерв – ТЕЦ „Бобов дол“ ЕАД, ТЕЦ „Марица 3“ АД -  Димитровград и „Топлофикация-Русе“ ЕАД. Проверките ще продължат до 29 ноември. 

Съвместните инспекции са част от мерките за постигане на сигурно, безопасно и ефективно функциониране на електроенергийната система през зимния сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 5 години

ТЕЦ Курило работеше за сивата икономика. Както и сега енергетиката и горивата създават сорупцията.

5

Анонимен

преди 5 години

България внася газ на цена 17.81 евро/MWh или 34.83 лв/MWh, а ТЕЦ София ни го продава по 85.95лв/MWh. Къде отива разликата на "губещия" ТЕЦ, който пусна парното в жегите?

4

Тошо артиста- Тато

преди 5 години

Проверките ще са като по мое време. ТЕЦ Курило на хартия неработеше. Но ония дяволи от енергетиката що пари отмъкнаха, що командировки до Москва направиха. Само Цоко Нех. знае.

fallback