Снимка: Pixabay

Проблемите на територия "Младост" са проблеми на целия град, но в този район са най-изкристализирали заради ситуацията и управлението на района и непрекъснато се дискутират в асоциацията ни. Това каза Георги Шопов, председател на УС на Националната асоциация на строителните предприемачи, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. Гостът коментира позицията на бизнеса в казуса със задържаната кметица в Младост.

"Инженер Ваклин е наш член от самото учредяване на асоциацията. Тя е една фирма на 20 години, утвърдена в жилищното строителство в София, но конкретните действия са негово лично решение, като физическо лице и собственик на фирма". Така Шопов коментира факта, че сигналът, предизвикал задържането на кмета на община Младост, е подаден от Александър Ваклин, изп. директор на компанията "Ваклин Груп", член на асоциацията.

"Тези действия не са обсъждани и не е взимано решение. Преди осем месеца подадохме сигнал до Прокуратурата за забавени решения в Район Младост. Имаше реакция от страна на Прокуратурата и конкретни действия. Преписките са придвижени, но докъде са стигнали - не мога да кажа".

Причината, но не и същността за създаването на асоциацията, бе създалото се напрежение в район Младост преди около две години, обясни гостът.

"Една от нашите цели е облекчаване на административната тежест и създаване на ясни и прости правила, по които може да се работи. Но наш принцип е конкретни казуси на конкретни обекти и компании да не се коментират, защото така ние ще се превърнем в една задруга и завера, а не в асоциация. Идеята на асоциацията е нещата да се гледат по-глобално и на база закони и наредби да се стремим към изчистване и оправяне на системата".

Има ли други компании, членове на асоциацията, които са ощетени от действията на община Младост?

Повече вижте на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase