Третото издание на "Годишни награди на Imoti.net" отличи дванадесет компании и брокери със статуетки за добри практики в сектора на недвижимите имоти. Как изглежда пазарът към днешна дата? Кое го отличава и какви са тенденциите у нас? Отговорите в предаването „Директно“ от големите победители Страхил Иванов от агенция "Явлена" и Никола Стоянов от "Супер имоти".

Има ли надценяване на недвижимите имоти у нас и ще се спука ли големият балон с цените? Пред крах ли е имотният бизнес?

"За да се каже, че има балон, трябва много добре да се разгледа конкретиката на пазара. София е различна от България. Балон в България няма. Ако говорим за столицата, има сериозен ръст на интереса и покачване на цените, но балонизиране – не", коментира в студиото екпертът Страхил Иванов.

Според брокерите пазарът в големите градове у нас е напълно реален. "Това е преувеличено. Срив няма да има", увериха брокерите.

Към какви имоти обаче се насочват потребителите? Какво търси масовият купувач? "Обикновено търсят най-доброто на най-ниската цена. Това не се случва и двете неща се разминават", сподели Никола Стоянов.

И още: кои фактори определят цените на имотите и колко важно за бизнеса е търсенето и предлагането? Какво е състоянието и какви са перспективите пред имотния пазар в България? Отговорите в "Директно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase