Снимка: НКИЗ
fallback

Голяма част от инвеститорите търсят работна ръка с различни познания. Това обяви шефката на Национална компания "Индустриални зони" Антоанета Барес след като подписа меморандум за сътрудничество с Русенския университет "Ангел Кънчев".

Това е поредният ВУЗ, с който държавната компания започва партньорство по проекта Fast Tracking Success за ускорено професионално изграждане на младите хора, които в момента завършват висшето си образование. Заради различните нужди на инвеститорите НКИЗ планира да разшири партньорствата си и към професионалните гимназии.

Oще по темата
Fast Tracking Success е проект на националната компания, който предлага на студентите възможност за стажове и постоянна заетост в компаниите, които работят на територията на индустриалните зони на НКИЗ.

"За момента имаме партньорство със Софийския университет, Техническия университет в София, Университета за национално и световно стопанство, Нов български университет, Лесотехническия университет, а сега вече и с Русенския", обясни Барес, цитирана от пресцентъра на компанията.

Инициативата Fast Tracking Success е замислена и в подкрепа на настоящи и нови инвеститори в индустриалните зони на НКИЗ с цел да бъде преодоляно едно от най-сериозните предизвикателства пред инвестиционните проекти – недостига на качествени специалисти.

В зоните от портфолиото на НКИЗ вече работят или изграждат своите предприятия, складове, логистични центрове, високо технологични офиси фирми от Германия, България, Гърция, Дания, Австрия, Турция, Израел и др.

Общият размер на договорените инвестиции в държавните индустриални зони от създаването им досега надхвърля 390 млн. лева (към края на 2017-а), разкрити са над 2100 нови работни места, повече от 130 български и чуждестранни фирми – инвеститори и наематели в различните зони, са получили подкрепа за развитието на своя бизнес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Бивш учител

преди 6 години

Трябваше да дойде някой отрън ли, за да ни каже, че само със специалности като "Счетоводство и контрол" , "Компютърни мрежи и системи" и "Връзки с обществеността", по които обучават 99,99% от професионалните ни гимназии , икономика не се прави?Трябва някой да заръкави ръкавите, и да свърши работата, като при това знае какво прави, а не по метода "Проба-Грешка", по който се развива всичко у нас, последните години.

fallback