Снимка: flickr
fallback

Криптовалутите – за някой плашещи, за други балон, а за трети крайно объркващи. Въпросът е, че все повече хора започват да се престрашават да погледнат към дигиталните пари, а дори и да ги използват.

Редица от интересуващите се от този феномен на 21 век са изпадали в непозната територия, щом темата опре до (крипто)данъци и (крипто)юридически отношения. 

Но първо накратко: Със създаването на криптовалутите се цели установяване на революционна децентрализирана парична система, която да прескочи банковото посредничество и допълнителните комисионни.

Първоначалната идея на неизвестния създател на първата криптовалута Bitcoin - Сатоши Накамото – е именно безпосредническа размяна на парични средства – Peer-To-Peer (P2P).

От смъртта и данъците няма бягство… или с други думи – как се облагат криптовалутите, кой ги облага, с колко и защо? За щастие на търсещите отговори, "1Legal.Net" организират събитието "Legal Chains of Blockchain" именно посветено на правните и данъчни аспекти на дигиталните пари. И специално за тези, на които им звучи сухо и неразбираемо - събитието е планирано като презентация и дискусия по всички въпроси от интерес за аудиторията.

Дискусията отваря врати на 10 януари от 19 ч. до 21 ч. в "SOHO Sofia", намиращо се на ул. "Искар" 4, близо до Софийската минерална баня. Събитието е платено и с ограничени места.

На дискусията са поканени разнообразни гости, които да дадат експертизата си по темата и да се опитат да отговорят на зададените им въпроси. Част от тях ще бъдат началникът на отдел Данъчно-осигурителна практика в НАП Моника Петрова, методологът по прилагането на ЗДДС в НАП Росица Благоева, основателят на "1Legal.Net" Евгения Ганчева и много други експерти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Мишо

преди 6 години

Какви експерти са тези .... Те нямат понятие от тези неща

13

Анонимен

преди 6 години

Те и сега парите са виртуални вече. Получаваш заплата по банка и харчиш по банка.Въпроса е монетите отдавна е избягала целта си. Там всяка транзакция се заплаща на борсата или посредника. Аз лично не виждам разлика в тази насока. За мен това е модерен Форекс. Акции с разликата че са адски динамични - може да прехвърляш , да купуваш , да оставиш с цел инвестиция и т.н.

12

Анонимен

преди 6 години

улицата е ИскЪр

fallback