Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

В икономиката това, което надува балон, е кредитът, свръхпаричното предлагане. Тези кредити се насочват като вълна в различни посоки. Това коментира пазарният анализатор Кузман Илиев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

„Тези свръхпари правят трудно да разберем цената на каквото и да било. Това е фундаментално за разбирането на балона в контекста на огромния кредит“.

По отношение на биткой, Илиев посочи, че за момента 0,1% от възможните играчи са влезли на пазара.

„Не че нямаме свръхраздуване на цената, въпросът, е че може би има още накъде“.

Според него ако има балон при биткойна, той е по-скоро локален и ще засегне онези играчи, които са влезли на пазара, в случай, че цената тръгне надолу заради голямата волатилност.

Анализаторът смята, че това не е балон, който ще засегне и ще взриви цялата финансова система.

Безсмислени ли са всички останали криптовалути?  Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Ха ха

преди 6 години

Говорете си, не ми пречите......докато аз прибирам стотици хиляди ойро.....смешкофци.Или ви е яд че не захлебихте и вие?

17

Анонимен

преди 6 години

"За момента 0,1% от възможните играчи са влезли на пазара"=======================================Колкото и да са възможните играчи, шарани не липсват.Криптовалута - виртуално изображение без покритие.Българите казват: Око да види. Ръка да пипне.В случаят окото вижда, но ръката...?Ръката си бара манерките, а умът пресмята несъществуващи милиарди.

16

Анонимен

преди 6 години

"Цената на биткойна има накъде да расте! Докога?"=================================Докато се спука балонът, както става с всички подобни пирамиди.

fallback