Снимка: НКИЗ
fallback

Китайци имат интерес да изградят верига болници в България. Това обяви председателят на Асоциацията за международни отношения Евгени Станчев. Той и директорът на "Национална компания Индустриални зони" Антоанета Барес подписа днес меморандум за сътредничество.

Освен за изграждането на верига болници страната ни е привлякла интереса и на китайски производител на електрически автомобили, стана ясно след срещата. Китайски компании искат да инвестират и в производството на климатици за микробуси и камиони.

"Национална компания индустриални зони" има възможност да осигури на потенциалните инвеститори от Шанхай терени за реализация на инвестиционните им проекти в България, обяви Антоанета Барес. Тя допълни, че държавната компания може да предложи и варианти за съвместни проекти на принципа на публично-частните партньорства.

"Например съвместно с китайски компании може да работим за създаването и развитието на обща икономическа зона в България", каза Барес, цитирана от "Фокус".

С подписания между нея и Савчев меморандум НКИЗ и АМО се разбраха да си сътрудничат за привличането на инвестиции в икономиката на страната и увеличаване притока на чуждестранни вложения у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 6 години

ДАМО ЧЕ ТРЯБВА ДА СИ ДОЙДАТ СЪС СПЕЦИАЛИСТИТЕ И РАБОТНИЦИТЕ, ЩОТО С НАШИТЕ ФУНКЦИОНАЛНО НЕГРАМОТНИ И ПРИРОДНО МЪРЗЕЛИВИ МЛАДЕЖИ НЯМА ДА СТАНЕ РАБОТАТА.

9

Наблюдател

преди 6 години

Нищо няма да излезе - Празни приказки ! То не бяха китайски инвестиции в БДЖ , в българските пристанища, в автомобилната промишленост, в транспортните коридори и засега нищо ..........

8

Анонимен

преди 6 години

Извинявайте много, но някой знае ли що е то "китайски бизнес" и какви иновативни схеми за корупция развива във всяка държава, в която стъпи? Защото, ако не сте наясно по-добре изобщо не ги канете. За да бъде допуснат китайски бизнес в държава и да не превърне икономиката ѝ в кланово образование, трябват едни изрядни контролни органи, полиция, съд, прокуратура, които да наблюдават този бизнес 24x7.

fallback