Снимка: НКИЗ
fallback

Дейността на индустриалните паркове и терени в страната да бъде уредена в закон. За това настояват четирите работодателски организации в страната и "Национална компания индустриални зони".

Бизнесът и държавната компания ще търсят подкрепа за промени в Закона за устройство на територията, стана ясно по време на заседание на Консултативния бизнес съвет към НКИЗ.

Oще по темата

В него участваха шефката на компанията Антоанета Барес, зам.-шефът на Българска стопанска камара Камен Колев, зам.-председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Никола Зикатанов, парламентарният секретар на КРИБ Румяна Георгиева и Михаела Михайлова, юрисконсулт в Българската търговско-промишлена палата.

"В законодателството трябва да се въведе понятието "затворени разпределителни системи", смята Барес. За нея е логично инвеститорите да контактуват само с едно дружество – чиято е собствеността на терените, което да влезе в ролята на единен посредник с отделните доставчици на услуги (поддръжка на инфраструктура, ВиК, електрическа мрежа, поддръжка на улично осветление и др.).

Консултативният съвет обсъди и проблеми на индустриалните зони у нас, свързани със Закона за обществените поръчки. Причината, според НКИЗ и работодателите, е че необосновани и икономически нелогични обжалвания често водят до забавяне на изпълнението на мащабни инвестиционни проекти. Това понякога трае години.

Бизнес съветът предлага сроковете за разглеждане на обжалванията от КЗК и Върховния административен съд да се сведат съответно до 1 и 3 месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 6 години

Бизнеса иска това, бизнеса иска онова, а какво дава бизнеса? Един наплючен!

5

Дебел бизнесмен

преди 6 години

Работете роби, нали преди 28 години скачахте по площадите.Сега ще блъскате в завода ми за 600 лв и песни ще пеете.

4

Анонимен

преди 6 години

Колония сме от поне 20-25 години, напоследък много явна, много заводи се отвориха, плащат по 600-700 лв. Масово, никой не говори за заплати само се режат ленти и се говори за инврстиции

fallback