Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пробутват ни китайски стоки през фалшиви европейски сайтове. За подобна практика съобщиха от Европейския потребителски център (ЕПЦ).

Оказва се, че напоследък все повече зачестяват случаите на опарени българи, които са се подмамили по ниски цени, пише "Монитор".

Най-често поръчките са за спортни обувки и различни уреди като прахосмукачки, скутери и колела. В повечето случаи потребителите заплащат поръчката, но не получават стоката и остават с празни ръце.

Така след като разберат, че са се хванали на въдицата, сънародниците ни разбират, че са станали жертва на поредната измамна схема.

Тактиката на лъжливите търговци е много проста – правят интернет страниците си да изглеждат европейски, т.е. с разширение ".co.uk" за Великобритания или на друга държава - членка на Европейския съюз.

По този начин заблуждават клиентите си, че предлагат качествена стока, а всъщност ни офертират с китайски ментета, които в крайна сметка дори не получаваме. След проверка най-често се оказва, че тези сайтове са регистрирани извън Общността и най-често собствениците им са от Китай.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase