Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Дебатът за "клас прослужено време" към заплатата отново e на дневен ред. Конституционният съд да го обяви за противоконституционен, поискаха работодателите в писмо до президента, парламента, правителството и Върходвния касационен съд. 

Според конституцията, именно тези институции могат да сезират Конституционния съд, за да се произнесе той по казуса.

В мотивите си от Асоциацията на българските работодатели пишат, че наредбата, по която се изплаща "клас прослужено време", противоречи на конституцията. Също така,  според работодателите, добавката за трудов стаж е дискриминационна по отношение на младите хора, които са в началото на своята трудова кариера.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

176

Баба Яга

преди 6 години

Недейте се оправдава с добавката за клас,защото ВИЕ РАБОТОДАТЕЛИТЕ не плащате и на младите.Затова децата ни избягаха да учат и работят в чужбина.Айде МНОГО ВА МОЛА!

175

Анонимен

преди 6 години

А не е ли дискриминация работодателите да взимат в пъти повече от работниците си? Защо на дават за пример скандинавските държави? Там какви са разликите в заплащането между работодатели, мениджъри и работници?

174

Папа Том

преди 6 години

Проблема не е в класа а в главата на работодателя. Възрастните хора трябва да са по-притеснени от класа, защото няма да ги назначат на нова работа заради по-голямата заплата, която трябва да им дават. Обаче един възрастен човек го чака мизерна пенсия и не бива да бъде ощетяван от алчните партийни секретари станали капиталисти. По скоро станали селски капиталисти. Ако бяха работници друга песен щяха да пеят или грачат.

fallback