Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Ключовото нещо при инвестирането са хората. Това заяви основателят на Blueprint Андрю Морис в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

"Най-много ценя човешкия фактор – кой управлява и кой работи във фирмата".

Андрю Морис сподели, че е много оптимистично настроен и много запален по отношение на България. А на въпроса "Защо България?", той уверено отговори "Защо не?".

Основателят на Blueprint посочи, че се интересува от нововъзникващи пазари и технологични проекти.

"Когато дойдох в България през 2007, моментално видях много възможности в страната за работа в сектора на недвижимите имоти, технологичния сектор и също сектора на органичните храни".

Една от фирмите създадох през 2008, а през 2014 създадох Blueprint в България, разказва още Морис.

"Какво правя аз – пътувам в други страни и търся нови технологични идеи. Съответно инвестирам в тези дружества, след което връщам услугите и продуктите на тези фирми обратно в България. Дефакто промотирам тези продукти и услуги както в България, така и в Източна Европа".

По думите му най-големият проект на Blueprint до момента е Picmiller, чиято основна дейност е да предоставя много добро качество на изображенията в онлайн пазара за целите на сектора на недвижими имоти.

"България ни позволява да вършим много неща като основен наш център. Много талантливи, млади хора има тук, които да привличаме. Валутните и данъчните условия са добри. Имаме и страстта да работим и живеем тук".

Според Андрю Морис секторът на недвижими имоти в момента е в силен подем в България.

"Харесвам сектора на имотите, защото той има допирни точки с всичко – финансови услуги, строителство, правни аспекти – това е сектор, който съчетава дейностите на много други сектори".  

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Поли

преди 5 години

До АнонименТой хубаво казва, че хората са най-важни, но аз лично съм минала през фирмата му и няма да ви казвам за каква подиграка с хората става дума. Мениджър на компанията е Махо, който е агресивен психопат, смятащ, че с бой и крясъци всичко се постига. Постоянно се въртят интриги, хората се настройват един срещу друг, скандали, психически тормоз по цял ден. Анди е уведомен за всичко това, но да ви кажа ли какво последва? Заплатата на Махо бе повишена.Много грозна картинка!

4

Hafen die Wahrheit

преди 6 години

До 2В целият пейзаж страната която отговаря в най-голяма степен, това е Китай.

3

Анонимен

преди 6 години

Най-накрая чужденец да каже истината,че най-главното са хората и в тях трябва да се инвестира. Нашите пишман капиталисти инвестират в скъпи коли и къщи, екскурзии по света и др. неща, но в хората никога. Да сте чули наш работодател да направи курс за повишаване квалификацията на работниците си? Няма и да чуете.

fallback