fallback

Това, което спъва инвеститорите към България, е липсата на прозрачност. Те искат пазар със стриктен контрол върху планирането, прозрачност върху собствеността и разбира се никаква корупция.

Това каза проф. Андрю Баум от Оксфордския университет в интервю за Bloomberg TV Bulgaria.

Той бе ключов гост лектор на Четвъртия професионален празник на брокерите и агентите на недвижими имоти „Inspire to Higher“, който събира на едно място в София на 27 октомври, днес, експертите в сектора. Тази година събитието се провежда под мотото „Брокерът на бъдещето от голямата игра до малкия инвеститор“.

„България все още не е основна част на инвестициите в Европа. Има два проблема - тя е малка страна и не е много прозрачна”.

Той посочи, че е възможно Брекзит да оттегли много от средствата от Великобритания и да ги насочи към ЕС.

По думите му вследствие може би повече средства ще започнат да идват в България.

„Вече работим върху идеята за регионален фонд, който ще инвестира в София. В този фонд ще инвестират главно австрийци и германци, защото при тях цените са много високи“.

Проф. Баум смята, че България трябва да бъде маркетирана като дестинация за бизнес с недвижими имоти като част от Югоизточна Европа.

Що се отнася до блокчейн технологиите и недвижимите имоти, той коментира, че криптовалутите са най-добри, когато местните валути са слаби.

Вижте повече във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 6 години

То има желаещи да инвестират у нас, ама ако може без да дават заплати и да им се работи по 12 часа. Иначе не сме изгодни! Интересно ми е, кой ще си купи имот тук от чужбина и ще се тъпче с най-нискокачествената храна внасяна от Европа и ще рискува да е обран още на първия ден? Англичаните и руснаците избягаха ще се радвам брокерите да доведат нови шарани!

21

Анонимен

преди 6 години

Защо от както на власт дойде мутро-милиционерската банда инвестициите непрекъснато намаляват? Те в БГ могат да залъгват просточата, че са но белите хора, хората с пари няма как да подведат с евтина пропаганда. В Румъния е и Майкрософт, Самсунг, Форд, Рено, Лърпул, Персил и стотици други крупни инвеститори, а при нас няма никой от този ранг.

20

Анонимен

преди 6 години

Индустрия, производство и повишаване на покупателната способност на хората- това е проблемът. Това нямаме.Не ни трябват брокери на имоти!

fallback